Marhaban Ya Ramadan!

29 Syaaban 1445H
11 Mac 2024M

Semoga tuan/puan sentiasa berada dalam keadaan sihat walafiat dan sentiasa berada di dalam kemanisan iman dan Islam, in shaa Allah.

Pihak pentadbiran Masjid Al-Falah USJ 9 mengucapkan Salam Ramadan kepada para jemaah dan pengunjung Masjid terutama yang beragama Islam. Semoga kita dapat merebut segala ruang dan peluang yang ada dalam bulan yang mulia untuk beramal ibadah, in shaa Allah.

Antara program yang akan dianjurkan di Masjid Al-Falah USJ 9 sepanjang bulan Ramadan ini adalah seperti:
1. Majlis berbuka puasa berjemaah
2. Solat sunat terawih 20 rakaat
3. Pengisian majlis ilmu waktu Subuh, Dhuha dan Zohor seperti kuliah, tazkirah dan bual bicara
4. Qiamullail di 10 malam terakhir
5. Sahur berjemaah di 10 malam terakhir
6. Program agihan bantuan, sumbangan dan duit raya kepada Asnaf Zakat, keluarga Miskin, anak yatim, OKU dan sebagainya
7. Kaunter zakat fitrah

pautankami.masjidalfalah.com