2023.10.13 – Al-Falah Care USJ 9 di Karnival Maulidur Rasul Masjid Al-Falah USJ 9

[Al-Falah Care USJ]
03 Rabiulakhir 1445H
18 Oktober 2023M

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Semoga tuan/puan sentiasa berada dalam keadaan sihat walafiat dan sentiasa berada dalam kemanisan iman dan Islam, in shaa Allah.

Alhamdulillah, al-Falah Care USJ 9 (Unit Mualaf) mengambil bahagian dalam perjalanan Karnival Maulidur Rasul dan Sambutan Jubli Perak (25 tahun) Masjid al-Falah USJ 9 yang dianjurkan pada 13-15 Oktober baru-baru ini dengan kerjasama dari pihak Sinergi Ilmu Sdn Bhd.

Kali ini, kami tetap membawakan menu popular kami iaitu bakso. Menu yang sedap dimakan ketika panas, dicampur pula dengan kicap, sos dan sambal lada hijau. Ummmphhh!

Terima kasih kepada yang menyokong perniagaan kami kali ini. In shaa Allah, kami akan sentiasa mengambil bahagian dalam mana-mana program masjid nanti.

Terima kasih juga kepada para pelajar mualaf Masjid al-Falah USJ 9 yang bekerjasama untuk menjayakan projek ini. Ada juga yang menggunakan kuasa medsos untuk buat infaq bakso sedekah yang membuatkan perniagaan kami sentiasa tutup awal dalam masa 3 hari tersebut. Ada yang datang senyum sahaja sudah menarik perhatian pengunjung yang hadir. Ada yang terpaksa melaung: “Bakso, bakso”. Dan pelbagai lagi. Untuk makluman, dalam 3 hari karnival, purata jualan bakso kami untuk sehari adalah 300 mangkuk.

Berikut adalah video kenangan untuk kami dalam Karnival Maulidur Rasul ini.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.